Videobestanden uploaden

Als je een videopodcast maakt, kun je deze publiceren op Spotify via Spotify for Podcasters. Als je wordt gehost op Spotify for Podcasters, lees je onderstaande stappen door om je videoaflevering te uploaden. Je kunt ook kijken hoe je audioafleveringen moet uploaden als je alleen audio hebt.

Wil je videoafleveringen publiceren, maar host je niet op Spotify for Podcasters? Bekijk dan dit artikel over hoe je videoafleveringen moet uploaden.

Opmerking: het is volgens onze servicevoorwaarden niet toegestaan om video's te uploaden die van iemand anders zijn.

Zo kun je videobestanden uploaden

1. Klik op nieuwe aflevering rechtsboven in de navigatiebalk.
  2. Kies een videobestand dat je wilt uploaden. Je kunt klikken om op je computer te bladeren of sleep gewoon een bestand naar de pagina om te beginnen met uploaden.
    1. Spotify for Podcasters accepteert verschillende bestandsindelingen. Meer informatie vind je onder Ondersteunde bestandstypes.
  3. Terwijl de upload bezig is, kun je details van je aflevering invullen, zoals een titel, beschrijving en publicatiedatum.
    1. Je video wordt geüpload en verwerkt. Dit kan enige tijd duren, afhankelijk van de grootte van het bestand. Je kunt een voorbeeld van je videoaflevering bekijken, zodra deze is verwerkt.
  4. Op het volgende scherm kun je optioneel interactieve elementen toevoegen voor je publiek op Spotify. We bieden momenteel Q&A en enquêtes.
  5. Als je in aanmerking komt en je hebt je aangemeld voor functies om geld te verdienen, kun je vervolgens je reclameonderbrekingen beheren en/of je afleveringen instellen als alleen voor abonnees.
  6. Tot slot controleer je je videoaflevering. Je kunt deze meteen publiceren of inplannen als je in stap 3 een moment in de toekomst kiest.

Je krijgt een e-mail om je te laten weten dat je aflevering wordt getranscodeerd, en nog een zodra dit is gelukt. Je videoaflevering is meteen live op Spotify of op het door jou geplande publicatiemoment. De audio van je video is ook beschikbaar via RSS.

Als je op een bepaald moment je werk wil opslaan en later wil terugkeren, klik dan op X rechtsboven in de hoek.

Ondersteunde bestandstypes en aanbevelingen

We ondersteunen MOV- en MP4-videobestanden.

Spotify for Podcasters heeft geen limiet voor de bestandsgrootte, maar houd er rekening mee dat grotere bestanden meer tijd nodig hebben om te verwerken en dat de kans groter is dat de upload mislukt als je internetverbinding wordt onderbroken.

Voor de codering van videobestanden volgen hier onze aanbevelingen voor zowel video- als audiospecificaties:

• Algemeen
    • Je bestand mag maar één videospoor en één audiospoor bevatten
    • De bestandsduur mag niet langer zijn dan 12 uur
  • Video
    • H.264 High Profile
    • 16:9 breedbeeldverhouding
    • Maximale bitrates van 25 Mbps voor 1080-bronnen of 35 Mbps voor 4k-bronnen
    • Gebruik de oorspronkelijke beeldsnelheid van de bron
  • Audio
    • AAC-LC
    • Bitrate van 192 Kpbs of sneller
    • Stereo
    • Surround sound of audio met meerdere kanalen wordt niet ondersteund

Belangrijke informatie over videoafleveringen

Een videoaflevering maken op Riverside.fm

Met Riverside kun je videopodcasts maken en bewerken, en ze daarna uploaden naar Spotify for Podcasters en Spotify. Lees hier verder of bekijk een instructievideo.

Problemen met video uploaden

Als je een foutmelding krijgt tijdens het uploadproces, kunnen er een paar dingen aan de hand zijn.

Controleer deze stappen voor probleemoplossing:

Mocht je nog steeds problemen ondervinden, laat het ons dan weten.